Haderslev Kommune

Det har jeg ikke prøvet før.

Det kan jeg godt...

Pippi Langstrømpe

Haderslev Kommune


Kommunikationsteamet på Haderslev Rådhus varertager kommunens kommunikation både internt og eksternt, og er kommunikationsrådgiver for byrådspolitikere. Der ud over har de mindre grafiske opgaver

Jeg var så heldig at få 4 uger sammen med kommunikations-teamet på Haderslev Rådhus.


Jeg lavede Facebook opdateringer og skrev pressemeddelser.

Jeg besøgte bl.a. kommunens sejeste snemand. En utrolig passioneret mand der havde fingeren på snerydnings- og saltknappen.

Jeg rapporterede fra den årlige dagplejer-fest i Vojens hallen og mødte Chris MacDonnald, da han holdt oplæg for Socialpsykiatrien (både bruger og ansatte) i kommunen.


Det var en lærerig tid, hvor jeg fik indblik i hvordan en supertanker som en kommune agerer på de  sociale medier og hvad den eksterne presse-politik smager af. Jeg fik desuden et indblik i hvordan politikerne bliver vejledt i pressehåndtering


At opleve hvor meget det betyder, hvad kommunen lægger ud på Facebook siden, var en øjenåbner. Både i forhold til hvad der involverer borgerne og hvad der for dem til at "like" og kommenterer.


Jeg oprettede en Instagram-profil til kommunen (#semithaderslev), hvor visionen er at borgerne kan # deres fotos og kommunen på den måde for en visuel vinkel der er borgerskabt.


Desuden lavede jeg grafisk lay-out på det materiale det nye byråd fik udleveret. En pixi-udgave af hvad kommunen er for en størrelse.


Kommunen skulle også bruge et grafisk oplæg til en stats-styrelse der havde vist interesse for køb af ejendom i kommunen.


Besøg kommunens Facebook

Gitte Messerschmidt · 2243 4011 · gitte.messerschmidt@live.dk